بیماری های عفونی، علل و علائم تا راهکارهای درمانی

نویسنده:
بیمارستان فوق تخصصی گلسار رشت
تاریخ انتشار:
24 تیر 1403
دیدگاه ها:
Image-Article3

بیماری های عفونی اختلالات ناشی از ارگانیسمها مانند باکتریها، ویروسها، قارچها یا انگلها هستند.

بیماری های عفونی اختلالات ناشی از ارگانیسمها مانند باکتریها، ویروسها، قارچها یا انگلها هستند. بسیاری از موجودات زنده در بدن ما و روی آن زندگی می کنند. آنها معمولاً بی ضرر یا حتی مفید هستند. اما در شرایط خاص، برخی از آنها می توانند باعث بروز انواع بیماری شوند.

بیماری های عفونی اختلالاتی هستند که توسط میکروارگانیسم هایی مانند باکتری ها، ویروس ها، قارچ ها یا انگل ها ایجاد می شوند. بسیاری از این موجودات در بدن ما و درون بدن ما زندگی می کنند، اغلب بی ضرر یا حتی مفید هستند. با این حال، تحت شرایط خاص، آنها می توانند باعث بیماری شوند.

برخی از بیماری های عفونی می توانند از فردی به فرد دیگر منتقل شوند، در حالی که برخی دیگر از طریق حشرات یا حیوانات دیگر منتقل می شوند. برخی از آنها از طریق غذا یا آب آلوده یا قرار گرفتن در معرض ارگانیسم های محیطی منتقل می شوند.

علائم و نشانه ها بسته به ارگانیسم ایجاد کننده متفاوت است اما اغلب شامل تب و خستگی است. عفونت‌های خفیف ممکن است به استراحت و درمان‌های خانگی پاسخ دهند، در حالی که عفونت‌های شدید ممکن است نیاز به بستری شدن در بیمارستان و مشاوره با بهترین متخصصان بیماری‌های عفونی داشته باشند.

بسیاری از بیماری های عفونی مانند سرخک و آبله مرغان با واکسن قابل پیشگیری هستند. شستن مکرر و کامل دست ها همچنین به محافظت در برابر بیماری های عفونی کمک می کند.

علائم بیماری های عفونی

هر بیماری عفونی علائم و نشانه های خاص خود را دارد. علائم و نشانه های عمومی که در بین چندین بیماری عفونی رایج است عبارتند از:

تب
اسهال
خستگی
دردهای عضلانی
سرفه

برخی از علل اصلی بیماری های عفونی عبارتند از انگل ها، قارچ ها، ویروس ها و باکتری ها.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد

در صورت تجربه هر یک از موارد زیر به دنبال مراقبت های پزشکی باشید:

نیش حیوان
مشکلات تنفسی
سرفه بیش از یک هفته
سردرد شدید همراه با تب
تجربه بثورات پوستی یا تورم
تب بی دلیل یا طولانی مدت
مشکلات بینایی ناگهانی
علل بیماری های عفونی

بیماری های عفونی می توانند از موارد زیر ناشی شوند:

باکتری ها: این موجودات تک سلولی باعث بیماری هایی مانند ذات الریه باکتریایی، عفونت های دستگاه ادراری و سل می شوند.
ویروس‌ها: ویروس‌ها حتی کوچک‌تر از باکتری‌ها هستند و می‌توانند باعث ایجاد طیف وسیعی از بیماری‌ها از سرماخوردگی تا ایدز شوند.
قارچ ها: بسیاری از بیماری های پوستی مانند کرم حلقوی و پای ورزشکاران توسط قارچ ها ایجاد می شوند. انواع دیگر قارچ ها می توانند ریه ها یا سیستم عصبی را آلوده کنند.
انگل: عامل بیماری مالاریا یک انگل کوچک است که از طریق نیش پشه منتقل می شود. سایر انگل ها می توانند از مدفوع حیوانات به انسان منتقل شوند.
تماس مستقیم

ساده ترین راه برای ابتلا به بیشتر بیماری های عفونی، برقراری تماس با فرد یا حیوان آلوده است. بیماری های عفونی می توانند از طریق مسیرهای تماس مستقیم زیر پخش شوند:

فرد به فرد: بیماری‌های عفونی معمولاً از طریق انتقال مستقیم باکتری‌ها، ویروس‌ها یا سایر میکروب‌ها از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شوند. این می تواند هنگام سرفه، عطسه، لمس کردن، یا بوسیدن یک فرد غیر آلوده توسط فردی که حامل باکتری یا ویروس است، رخ دهد.
این میکروب ها همچنین می توانند از طریق تبادل مایعات بدن در حین تماس جنسی پخش شوند. فردی که حامل میکروب است ممکن است علائم بیماری را نداشته باشد اما به راحتی می تواند ناقل آن باشد.
حیوان به شخص: نیش یا خراش حیوان آلوده، حتی حیوان خانگی، می تواند شما را بیمار کند و در موارد شدید می تواند کشنده باشد. دست زدن به مدفوع حیوانات نیز می تواند خطرناک باشد. به عنوان مثال، ممکن است با تمیز کردن جعبه خاک گربه خود به توکسوپلاسموز مبتلا شوید.
مادر به جنین: یک زن باردار می تواند میکروب های ایجاد کننده بیماری های عفونی را به جنین خود منتقل کند. برخی از میکروب ها می توانند از طریق جفت یا شیر مادر منتقل شوند. میکروب های موجود در واژن نیز می توانند در هنگام تولد به کودک منتقل شوند.
تماس غیر مستقیم

ارگانیسم های عامل بیماری می توانند از طریق تماس غیر مستقیم نیز منتقل شوند. بسیاری از میکروب‌ها می‌توانند روی اجسام بی‌جان مانند میز، دستگیره‌های در یا دستگیره‌های شیر باقی بمانند.

برای مثال، با دست زدن به دستگیره دری که فرد مبتلا به آنفولانزا یا سرماخوردگی به آن دست می‌دهد، می‌توانید میکروب‌هایی را که او به جا گذاشته است، بردارید. و اگر قبل از شستن دست ها به چشم ها، دهان یا بینی خود دست بزنید، ممکن است مبتلا شوید.

نیش حشرات

برخی از میکروب ها برای انتقال از یک میزبان به میزبان دیگر به حامل های حشرات مانند پشه، کنه، شپش یا کنه متکی هستند. این حامل ها به عنوان بردار شناخته می شوند. پشه‌ها می‌توانند ناقل انگل مالاریا یا ویروس نیل غربی باشند، در حالی که کنه‌های آهو ممکن است حامل باکتری‌های عامل بیماری لایم باشند.

آلودگی مواد غذایی

میکروب های بیماری زا نیز می توانند شما را از طریق غذا یا آب آلوده آلوده کنند. این مکانیسم انتقال امکان انتشار میکروب ها را در تعداد زیادی از افراد از طریق یک منبع واحد فراهم می کند. به عنوان مثال، باکتری اشریشیا کلی (E. coli) را می توان روی یا در غذاهای خاصی مانند همبرگر نیم پز یا آب میوه غیر پاستوریزه یافت.

مشتاقانه منتظر دریافت نظرات شما دوستان عزیز هستیم





مطالب مرتبط

Image-Article6

درد شانه را جدی بگیرید

Image-Article5

روش های تقویت عضلات پا

Image-Article4

رژیم غذایی مناسب بیماران دیابتیٰ

Image-Article3

بیماری های عفونی، علل و علائم تا راهکارهای درمانی

Image-Article2

آموزش مادر و نوزاد

Image-Article1

آموزش به بیماران